'

16-09-2020 - Mijn jeugd in het naoorlogse Wateringen


Lezing op 23-09-2020 om 20:00 uur in de St. Jozephkerk

 

Mijn jeugd in het naoorlogse Wateringen

 

Schrijver Joop Alleblas heeft al een indrukwekkende reeks boeken op zijn naam staan. Als laatste loot aan de stam is onlangs Levertraan en drollenvangers verschenen. Hierin blikt Alleblas terug op het opgroeien in een groot arbeidersgezin na de oorlog. Met tien kinderen in een te klein huis, strenge winters, de grote schoonmaak, Pleegzuster Bloedwijn, verlovingsfeesten, alle belangrijke zaken uit de jaren vijftig passeren de revue.

 

De katholieke kerk was in die tijd een grote sociaal-maatschappelijke factor. De kapelaan controleerde of er elk jaar wel een kind werd geboren en of alle religieuze plichten werden nageleefd, dit natuurlijk met de constante dreiging van het vagevuur en de hel.

 

Joop Alleblas komt over dit leven vertellen op uitnodiging van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul op woensdag 23 september 2020 vanaf 20.00 uur. De lezing wordt voorafgegaan door de jaarvergadering waarin een aantal huishoudelijke zaken wordt geregeld.

 

Dit jaar vindt de lezing plaats in de St. Josephkerk (Kolenkit) op de hoek van de Harry Hoekstraat en de Dr Schaepmanstraat. In verband met de coronamaatregelen is de lezing alleen toegankelijk met een reservering. Plaatsen kunnen worden gereserveerd per e-mail op info@hvwk.nl of per telefoon op (06) 27 26 82 36 of (06) 27 08 30 52. Het aantal plaatsen is beperkt. Inloop is vanaf 19.30 uur.

 

Na afloop van de lezing is het mogelijk om het boek van Joop Alleblas en de publicaties van de Historische Vereniging te kopen


| © 2020 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 185370 | bezoekers vandaag: 1 | bezoekers online: 1 |