https://www.traditionrolex.com/17 Website OMNI-vereniging Quintus - Kwintsheul '
https://www.traditionrolex.com/17

27-05-2024 - De 50.000e zwemmer is binnen!


In zwembad De Waterman in 1994

 

Halverwege 2024 ziet het terrein van zwembad De Waterman er compleet verwoest uit. De verbouwing van het bad en de installaties is in volle gang en daarbij blijft geen vierkante meter grond ongeroerd. In 2025 moet het zwembad weer opengaan.

 

Met de Foto van de maand juni van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul gaan we dertig jaar terug in de tijd, naar de zomer van 1994. Fotograaf Peter van Raamsdonk schoot op een mooie dag in juli of augustus een plaatje van de Wateringse sportwethouder Jan Kleyberg die de 50.000e bezoeker van het seizoen in het zonnetje zette.

 

Het zwembad was eigendom van de gemeente en het was een goede Wateringse traditie dat elk seizoen deze mijlpaal werd gevierd. De jongen rechts op de foto is de gelukkige. Hij ontvangt een envelop met inhoud van de wethouder en heeft al een T-shirt van De Waterman gekregen.

 

De andere drie kunnen heel goed de rest van de familie zijn. Wie was in 1994 de 50.000e bezoeker van het zwembad? Op welke dag was het? Wat zat er in de envelop? Wie zijn de andere bezoekers op de foto? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren. Tijdens het historisch spreekuur is de foto ook in een groter formaat te bekijken.


| © 2024 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 261254 | bezoekers vandaag: 4 | bezoekers online: 2 |