https://www.traditionrolex.com/17 Website OMNI-vereniging Quintus - Kwintsheul '
https://www.traditionrolex.com/17

08-04-2024 - Renovatie Eekhouthal gaat 13 mei 2024 van start


Overeenkomst met Eekhout getekend


Donderdag 4 april heeft het bestuur van de Sportaccommodatie Quintus de definitieve overeenkomsten getekend met Eekhout Bouw die als lokale en Heulse aannemer de uitvoering van de komende ver-/nieuwbouw op het complex voor haar rekening zal nemen. De ondertekening vond plaats in de Eekhout Hal door John Grootscholten & Maurice van Lis namens Quintus en Chris Eekhout & Edwin Ammerlaan van Eekhout Bouw. Na ondertekening werd natuurlijk voor de Eekhout Hal ook nogmaals stil gestaan bij de werkzaamheden die in het 2e en 3e kwartaal van 2024 op het complex plaats vinden.


De Eekhout Hal, het icoon van sportcomplex Quintus, staat op het punt van de eerste grote renovatie sinds de bouw eind jaren 70. Ooit speciaal gebouwd voor Quintus Handbal, is de hal door de jaren heen het podium geweest voor talloze nationale en internationale topwedstrijden. Menig Heulenaar en Westlander heeft er ook (jeugd) wedstrijden gezien van volleybal, handbal, badminton en gymnastiek. Ondanks gedegen onderhoud is de hal niet meer up-to-date. Het is tijd voor een upgrade. 


Al meerdere jaren werd er vanuit de accommodatie hard gewerkt aan een verbeterplan. Door de stijgende energieprijzen kreeg dit extra urgentie. Met dit plan zal de Eekhout Hal voldoen aan moderne normen voor isolatie, ventilatie en verwarming. Dit zal niet alleen zorgen voor een comfortabelere omgeving voor sporters en bezoekers, maar ook een jaarlijkse besparing van 10.000 kubieke meter gas opleveren.


De sportvloer en wanden worden voorzien van nieuwe afwerking. De sportvloer zal voldoen aan de hoogte topsportkwalificaties gesteld van NOC*NSF. Dankzij de nieuwe wandafwerking zal de akoestiek in de hal verbeteren. Dat zal voor de vele bezoekers letterlijk en figuurlijk positief in de oren klinken. Niet alleen de hal zelf wordt aangepakt, ook wordt geïnvesteerd in faciliteiten voor kracht- en hersteltrainingen op het complex. Een nieuwe sportruimte wordt ingericht voor Quintus-sporters, waarmee wordt voldaan aan de groeiende behoefte van trainings-/herstelmogelijkheden voor topsport.


Om dit gehele project te kunnen realiseren ontvangt de sportaccommodatie onder andere vanuit Gemeente Westland en de landelijke overheid een financiële bijdrage. Ook zal er middels diverse acties aan fondsenwerving worden gedaan waarbij het Culidiner op vrijdag 10 mei het gastronomische hoogtepunt zal zijn. 

Het bestuur van de sportaccommodatie heeft echter ook gemeend om middels het uitschrijven van een obligatielening (https://www.sportaccommodatiequintus.nl/obligatielening-2024-2034/) het voor iedereen mogelijk te maken om Quintus financieel  te ondersteunen tegen een rentevergoeding. Op deze wijze wordt betrokkenheid van het complex van en naar bezoekers/leden/betrokkenen verder vergroot.


| © 2024 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 259376 | bezoekers vandaag: 2 | bezoekers online: 1 |