https://www.traditionrolex.com/17 Website OMNI-vereniging Quintus - Kwintsheul '
https://www.traditionrolex.com/17

01-10-2023 - Padvinders in Ulvenhout in 1961 - namen bekendDe namen van de verkenners uit Kwintsheul zijn bekend 

zie https://hvwk.nl/nieuws/foto-van-de-maand/ 

 

Wat tegenwoordig scouts zijn, waren tot 1973 padvinders. Een groep van deze padvinders zien we op de foto van de maand oktober van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul. Volgens de beschrijving die bij de foto werd geleverd, zijn deze jongens lid van de Heulse padvinderij en is de foto gemaakt tijdens het zomerkamp in Ulvenhout in 1961.

 

In de jaren vijftig en zestig gingen veel scoutinggroepen uit de Randstad in de zomer naar Noord-Brabant. Ulvenhout bij Breda was een van de locaties die werden bezocht. De zeventien jongens en hun hopman dragen de uniformen die kenmerkend waren voor die tijd, inclusief de hoed die ook al door de oprichter Lord Baden-Powell werd gedragen.

 

Op deze foto zouden jongens uit Kwintsheul en Wateringen staan. Wie zijn al deze jongens? Is dit inderdaad het zomerkamp in Ulvenhout in 1961? Wat is er van de jongens geworden? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de foto hieronder staan er nummers bij de jongens als hulpmiddel bij het reageren. Tijdens het historisch spreekuur is de foto ook in een groter formaat te bekijken.

 Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

 

Maandelijks spreekuur

Het historisch spreekuur wordt gehouden op de eerste zaterdag van de maand. Op 7 oktober en 4 november van 13.30 tot 16.30 uur is iedereen met interesse in of vragen over de geschiedenis van Kwintsheul en Wateringen welkom in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen.


| © 2024 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 259373 | bezoekers vandaag: 76 | bezoekers online: 1 |