'

18-01-2023 - Historische vereniging HVWK jubileumjaar gestart


Historische Vereniging Wateringen Kwintsheul 50 jaar


In 1973, dit jaar vijftig jaar terug, werd de Historische Werkgroep Oud-Wateringen opgericht. Later werd Kwintsheul aan de naam toegevoegd en nog later werd de werkgroep een vereniging. Vijftig jaar studeren op de geschiedenis van twee unieke dorpen is wel een feestje waard. Afgelopen zondag begon in de Hofboerderij het jubileumjaar met de presentatie van het Jubileummagazine aan drie leden die in 1973 aanwezig waren bij de start van de club.

 

Voorzitter Chris Batist opende het jubileumjaar tijdens een receptie voor de leden en sponsors: "Begin jaren zeventig werden veel culturele instellingen in Wateringen en Kwintsheul opgericht, zoals de Culturele Raad, het Kamerorkest en natuurlijk onze werkgroep. In de afgelopen vijftig jaar hebben we veel geschiedenis boven water gekregen, verzameld, beschreven en laten zien aan de inwoners. Dat is heel belangrijk want onze geschiedenis moet blijven leven."

 

Heel 2023 zit vol met speciale activiteiten. Zo worden er historische cafés gehouden samen met muziekvereniging De Phoenix op 16 februari en het Oranjecomité Kwintsheul op 12 mei. Beide organisaties zijn dit jaar een eeuw oud. Er komen weer natuurhistorische wandelingen, exposities, lezingen en er verschijnt een boek over verenigingsgebouw De Bond aan de Herenstraat.

 

"Het is een enorme reeks aan evenementen die dit jaar langkomt", zegt Chris Batist, "dus we kunnen nog wel wat extra vrijwilligers gebruiken. Behalve deze extra activiteiten hebben we elke eerste zaterdag ons spreekuur in de Kaaskelder, de Foto van de maand en blijven we onze collectie uitbreiden met foto's, geboortekaartjes, artikelen en wat mensen nog meer met ons willen delen."

 

De jubileumactiviteiten worden aangekondigd op de website www.hvwk.nl, op de sociale media van de Historische Vereniging en in de lokale media. Het jubileumjaar is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Cultuurimpuls Westland. 


| © 2024 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 252363 | bezoekers vandaag: 4 | bezoekers online: 1 |