'

09-12-2022 - Ferme jongens, stoere knapen scouting 1977


Foto van de maand

 

Aan het eind van het jaar zijn er in onze gemeente veel verenigingen die oliebollen verkopen om daarmee een extra centje te verdienen voor de clubkas. In onze dorpen zijn het de Scouts en de Zeeverkenners die hun best doen om zo veel mogelijk oliebollen te slijten aan de bevolking. Om hun goede werk onder de aandacht te brengen laat de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul een foto zien van scouts uit 1971.

 

Op de foto zien we elf stoere zeeverkenners uit Wateringen en Kwintsheul, verkleed als echte zeerovers. Hoewel, er zit ook nog een indiaan bij. Die hoort waarschijnlijk bij de wigwam die op de achtergrond te zien is. Rond 1971 waren deze speeltentjes een enorme rage.

 

De foto is waarschijnlijk ergens langs de Gantel gemaakt, want daar lagen toen de boten van de Zeeverkenners. Twee jaar later verhuisde het hele spul naar een romneyloods aan de Zwet in Kwintsheul.

 

Wie zijn deze elf ferme jongens? Wat is er van ze geworden? Waar is de foto gemaakt? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de jongens als hulpmiddel bij het reageren.


Bekijk de foto met nummers


De foto van november 2022 - Rennende Heulse meiden

De meiden die tijdens de Oranjeloop van 1998 hun best deden om te winnen, zijn herkend. De dames die achter de eerste drie aan renden, stonden misschien niet duidelijk genoeg op de foto om herkend te worden. De foto is nog te bekijken op de website en Facebook zodat hopelijk nog meer namen bekend worden.

 

Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

 

Maandelijks spreekuur

Het historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand kan weer plaatsvinden. Op 7 januari en 4 februari van 13.30 tot 16.30 uur is iedereen met interesse in of vragen over de geschiedenis van Kwintsheul en Wateringen welkom in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Voor mensen die de drukte nog willen vermijden, is het mogelijk om een aparte afspraak te maken

 


| © 2023 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 239270 | bezoekers vandaag: 14 | bezoekers online: 1 |