'

15-11-2022 - Rennende Heulse meiden


Foto van de maand november

Rennende Heulse meiden

 

Een typisch Heulse traditie is de Oranjeloop, die georganiseerd wordt door het Oranjecomité Kwintsheul. De foto van de maand november van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul neemt ons mee terug naar 1998. 

Fotograaf Hans Smeele was bij de finish van de meidenrace waar de drie voorste meiden een flink gat hadden geslagen en de rest op achterstand hadden gezet.

 

Wie zijn deze stoere meiden die ? Wat is er van ze geworden? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de kinderen als hulpmiddel bij het reageren.


In 2023 vieren we een dubbel jubileum: 50 jaar HVWK en 100 jaar Oranjecomité Kwintsheul. Op 12 mei 2023 wordt er in de Kastanjehof een historisch café gehouden over en met het Oranjecomité. Hiervoor worden nog oude foto's gezocht van Heulse activiteiten, zoals de Oranjeloop, de Oranjefeesten en natuurlijk Koninginnedag. Foto's kunnen worden aangemeld per e-mail of tijdens het historisch spreekuur.

 

Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

 


| © 2023 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 244671 | bezoekers vandaag: 16 | bezoekers online: 1 |