'

27-06-2022 - Racen bij het Heulse Oranjefeest


Foto van de maand

 

Racen bij het Heulse Oranjefeest

 Na twee jaar stilstand gaan de feestweken in de dorpen weer door als vanouds. In Kwintsheul is onlangs de Oranjeloop gehouden, maar het grote feest is pas volgend jaar als het Oranjecomité Kwintsheul honderd jaar bestaat. Tegelijkertijd viert de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul de vijftigste verjaardag met een jaarrond activiteitenprogramma.

 

Om alvast in de feeststemming te komen is de Foto van de maand van juli er een van het Oranjefeest uit 1998, gemaakt door Hans Smeele. We zien twee kinderen racen in een soort kartwagentjes. Op de achtergrond staat een groepje Heulenaren die op een enkele na weinig aandacht voor de racewedstijd hebben. De locatie is hoogstwaarschijnlijk het veldje aan de Kievit.

 

Wie zijn er zo fanatiek aan het racen? Wie staan er op de achtergrond toe te kijken? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de personen als hulpmiddel bij het reageren.


Bekijk de foto met nummers

 

Voor een speciaal historisch café in 2023 is HVWK op zoek naar nog meer foto's van Heulse feesten. Iedereen die foto's heeft en die wil laten scannen, kan zich nu al melden aan foto@hvwk.nl.

 

Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

 

Maandelijks spreekuur

Het historisch spreekuur op de eerste zaterdag van de maand kan weer plaatsvinden. Op 2 juli en 6 augustus van 13.30 tot 16.30 uur is iedereen met interesse in of vragen over de geschiedenis van Kwintsheul en Wateringen welkom in de Kaaskelder van de Hofboerderij in het Hofpark in het centrum van Wateringen. Voor mensen die de drukte nog willen vermijden, is het mogelijk om een aparte afspraak te maken.


| © 2022 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 223423 | bezoekers vandaag: 45 | bezoekers online: 5 |