'

05-12-2021 - Een stel makke Heulse lammetjes


Foto van de maand

 

Een stel makke Heulse lammetjes

 

Sinterklaas is vertrokken en iedereen maakt zich op voor Kerstmis. Dit feest wordt door alle maatregelen ook dit jaar weer op een beperkte manier gevierd. Zelfs de kerken overwegen hun diensten aan te passen. Daarom kijkt de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul met de Foto van de maand december terug naar de kerstviering in de Heulse Andreaskerk in 2007. Fotograaf Hans Smeele maakte een foto van een stel als lammetjes verklede kinderen tijdens het 'kindje wiegen'.

 

De zingende lammetjes maakten deel uit van het kinderkoor van de Andreaskerk. Het koor had een heel kersttoneelstuk ingestudeerd. Ook op de achtergrond zijn kinderen te zien. Wie zijn deze kinderen? Wat zongen ze daar? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de kinderen als hulpmiddel bij het reageren.

 

Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.


Bekijk de foto met nummers
| © 2023 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 239268 | bezoekers vandaag: 12 | bezoekers online: 1 |