'

03-10-2021 - Afzwemmen in de Waterman 1977


Foto van de maand

 

Afzwemmen in de Waterman

Dit jaar was niet het beste seizoen voor het Wateringse zwembad De Waterman, maar wel een van de belangrijkste. Na veel jaren van besluiteloosheid hakte de gemeente Westland de knoop door en stelde geld beschikbaar voor een grote opknapbeurt voor het bad en de technische installaties. Het zwembad werd aangelegd in de crisisjaren dertig als werkverschaffingsproject en bestaat inmiddels al bijna negentig jaar.

 

Uit de collectie van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul komt deze maand een foto uit de rijke geschiedenis van De Waterman. We zien een deel van het afzwemmen van een groep dames in 1977. Zij gaan binnen enkele ogenblikken gekleed te water, een van de opdrachten voor het A-diploma.

 

Wie zijn deze negen dames, twee instructeurs en het kleumende jongetje die langs de and van het bad staan? Hebben de dames hun diploma gehaald? Wat is er van ze geworden? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de kinderen als hulpmiddel bij het reageren.


Zie de foto

 

Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.


| © 2022 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 223426 | bezoekers vandaag: 48 | bezoekers online: 1 |