'

06-06-2021 - Muziekvereniging Sint Gregorius vijftig jaar jong 

Sint Gregorius vijftig jaar jong

Op 5 juni 2021 werden allerlei beperkingen opgeheven die vanwege de coronapandemie werden ingesteld. Onder andere de muziekverenigingen mochten weer gaan repeteren. Een goede reden voor de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul om eens een muzikale foto uit de collectie te halen.

 

In 1977 vierde de Heulse harmonie Sint Gregorius het vijftigjarig bestaan. Een van de activiteiten was een optocht door het dorp. Op de foto zien we zeven jongetjes die duidelijk voor de muziek uitlopen. Ze hebben houten borden bij zich met de tekst '50 jaar St. Gregorius'. Voor de gelegenheid hebben ze ook allemaal een uniform aan: een geel overhemd met een zwarte broek. Ze dragen en zwarte stropdas en gele sokken.

 

Wie zijn deze Heulse jongens die door het dorp marcheren? Wanneer in 1977 is deze foto gemaakt en in welke straat? Welke feestelijkheden waren er nog meer dat jaar? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle jongens als hulpmiddel bij het reageren.

 

De foto van mei 2021 - Een dagje uit met Akerboom en Volkering

Van de zestien personen bij het uitje van de Akerboom en Volkering zijn er tien herkend met de achternamen Volkering, Van Dijk, Jansen en Dekkers, maar geen Akerboom. De foto is nog te zien op de website en Facebook.


De foto


| © 2021 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 202363 | bezoekers vandaag: 49 | bezoekers online: 2 |