'

03-01-2021 - Schaatsen op de Lange Watering - foto v.d. maand 

Schaatsen op de Lange Watering

De vier schaatsers op de voorgrond waren de familie Bom. De schaatsers op de achtergrond zijn nog niet herkend.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor sneeuw en ijs moeten we ook deze winter weer teruggrijpen op oude foto's. De eerste foto van 2021 van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul is er zo een. Fotograaf Smeele maakte op een koude winterdag op de Lange Watering een foto van schaatsende dorpsgenoten.

 

Tegen de achtergrond van de oude fruit- en groenteveiling aan de Bovendijk zien we een schaatser in volle vaart en een stilstaande. Langs de kant bindt een vader bij zijn dochtertje de schaatsen onder en even verderop zien we iemand die een kind voorttrekt op een slee.

 

We weten niet wanneer de foto is gemaakt. Waarschijnlijk is het een van de strengere winters van eind jaren zeventig of begin jaren tachtig geweest.

 

Wie zijn al deze Heulse schaatsers op de Lange Watering? Wanneer is de foto gemaakt? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren. 

Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.


| © 2021 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 199810 | bezoekers vandaag: 35 | bezoekers online: 2 |