'

29-08-2020 - Foto van de maand: Druivenoogst in Kwintsheul 

Druivenoogst in Kwintsheul

De echte Westlandse druiven zijn weer te koop bij Sonnehoeck en dus werpt de Foto van de maand september van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul een blik op dit deel van Kwintsheul.

 

In 1928 werden rond deze tijd de druiven geoogst in de tuin van Kouwenhoven aan het Groenepad, op een steenworp afstand van Sonnehoeck. Vier mannen, twee jongens en de hond pauzeren even om op de foto te gaan. De kas hangt nog vol met grote trossen druiven, Alicantes of Frankenthalers. De kistjes met het opschrift 'Westland Holland' staan al klaar voor de export.

 

Wat zijn de namen van de vier mannen, twee jongens en de hond? Wat is er van ze geworden na 1928? Welke druiven hangen er in deze kas?

 

Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de personen en de hond als hulpmiddel bij het reageren.

 

Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.


De foto


| © 2020 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 188805 | bezoekers vandaag: 52 | bezoekers online: 1 |