'

03-05-2020 - Kamerplanten in een druivenkas


Wie weet meer over deze foto?

Kamerplanten in een druivenkas

De Foto van de maand mei van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul is echt een mysterie. Hij zit al tientallen jaren in de collectie, maar waar de foto vandaan komt en wie we zien, is onbekend.

De foto is gemaakt in een druivenkas, een echte Westlandse locatie. De druiven zijn voor een deel volgroeid, maar het is goed mogelijk dat er nog druk gekrent wordt in de kas omdat er ook een ladder te zien is. Twee dames en vier heren poseren voor de fotograaf. Zijn dit de tuinder, zijn vrouw en het personeel of is het allemaal familie?

Wat niet vaak op een foto te zien is: kamerplanten. Vooraan staan een krulvaren en een clivia miniata (Sint-Jozefsbloem).

Aangezien we niets weten van deze foto zijn er genoeg vragen. Wie zijn deze mensen? Waar en wanneer is de foto gemaakt? Waarom staan er kamerplanten in een druivenkas?

Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren.

Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

 


| © 2020 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 185371 | bezoekers vandaag: 2 | bezoekers online: 1 |