'

30-09-2019 - Muziek maken is een serieuze zaak


Foto van de maand

 

Muziek maken is een serieuze zaak

Soms komt de Foto van de maand van de Historische Verenging Wateringen-Kwintsheul zo ongeveer uit de lucht vallen. Zo ook de foto van oktober die volkomen onverwacht bij het historisch spreekuur werd binnengebracht. Een groepsfoto is altijd een leuke puzzel, zeker als er helemaal niets bekend is van de mensen die erop staan.

 

We zien tweeëndertig heren poseren in een zaal, waarschijnlijk van een verenigingsgebouw. Achter hen aan de muur hangt een prijzenkast met medailles en lauwerkransen. Om de prijzenkast heen is een lier geschilderd, een duidelijk teken dat we met een muziekvereniging te doen hebben.

 

Aangezien er geen vaandel of naambord te zien is, weten we niet welke vereniging het is, zelfs niet of deze uit Wateringen of Kwintsheul komt. Wel staat er op de achterkant een stempel van de fotograaf, Will Eiselin (1898-1962). Hij werkte van 1945 tot 1952 in Den Haag en Rijswijk en ergens in die tijd moet de foto dan ook zijn gemaakt. Vrijwel alle mannen kijken met een strak gezicht naar de camera. Slechts bij een enkeling, zoals de man op de eerste rij links van het midden, kan er een lachje vanaf. Muziek maken is blijkbaar een serieuze zaak.

 

Wat zijn de namen van deze mannen? Welke muziekvereniging is het? Waar en wanneer is de foto gemaakt? Wat was de aanleiding?

Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle heren als hulpmiddel bij het reageren.

 

 

Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

 


| © 2020 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 168686 | bezoekers vandaag: 62 | bezoekers online: 1 |