'

27-10-2019 - Klassiek Westlands tafereel


Foto van de maand van Historische Vereniging Wateringen Kwintsheul

Klassiek Westlands tafereel

 

De afgelopen jaren heeft de Historische Verenging Wateringen-Kwintsheul met enige regelmaat een foto getoond uit de collectie van Jan van Lier. Hij fotografeerde in en rond Kwintsheul in de jaren dertig. Onlangs kreeg de vereniging van de zoon van Van Lier een aantal foto's die nog niet bekend waren. Een van die foto's is deze Foto van de maand november.

 

We zien een klassiek Westlands tafereel: een kas vol met druiven en een familie die het werk even onderbreekt om te poseren voor de fotograaf. De tuinder zelf heeft er even een sigaret bij opgestoken die hij achteloos in zijn rechterhand houdt. Hij draagt bretels en stevige schoenen, misschien wel klompen, de zeven dames hebben allemaal gemakkelijke platte schoenen aan. Het kleine jongetje draagt een soort matrozenpakje.

 

Aangenomen wordt dat ook deze foto in de jaren dertig in Kwintsheul is gemaakt. De vraag is natuurlijk wie we hier zien. Is dit een familie of een tuinder met personeel? Waar stond deze kas met blauwe druiven?

 

Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle heren als hulpmiddel bij het reageren.

 

De foto van oktober 2019 - Muziek maken is een serieuze zaak

De 32 heren die zo serieus poseerden vormden het mannenkoor Zang Veredelt. De foto is gemaakt in de voorzaal van de Hervormde Kerk waar de repetities plaatsvonden. Veel namen zijn inmiddels al bekend geworden, maar meer informatie is nog steeds welkom om het plaatje compleet te krijgen. De foto met alle namen is nog te zien op de website en Facebook.

 

Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.


| © 2020 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 178738 | bezoekers vandaag: 30 | bezoekers online: 1 |