'

02-04-2022 - Heulse leerlingen op leeftijd - nog vragen


foto van de maand

 

Heulse leerlingen op leeftijd

De Foto van de maand april van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul neemt ons mee terug naar Kwintsheul. Er is niet veel van deze foto bekend, maar waarschijnlijk is het een reünie van leerlingen van de Andreasschool ergens in de jaren zeventig. Oorspronkelijk hebben de kinderen, gezien hun leeftijd op de foto, in de periode 1930-1935 op school gezeten.

 

De Andreasschool was vroeger, in ieder geval toen deze mensen daar zaten, een jongensschool. De dames op de foto zijn misschien echtgenotes. Een gecombineerde reünie met de Theresia van Avilaschool is natuurlijk ook een mogelijkheid.

 

De zesendertig mannen en vrouwen zouden allemaal bekende Heulenaren moeten zijn. Misschien wonen er nog kinderen en kleinkinderen in het dorp.

 

Wie zijn de reünisten die op deze foto staan? Waar en wanneer is de foto gemaakt? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij de mannen en vrouwen als hulpmiddel bij het reageren.


 

Er zijn veel Heulenaren herkend op de foto, met natuurlijk allemaal bekende Heulse achternamen. Het lijkt er op dat het een reünie is van de Andreasschool en de Theresia van Avilaschool, maar echt zeker is het nog niet. Ook de datum van de foto is nog niet bekend.. De foto is nog te bekijken op de website en Facebook


Bekijk de foto met gevonden namen op de website 


Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

| © 2022 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 229837 | bezoekers vandaag: 108 | bezoekers online: 1 |