'

02-05-2021 - Een dagje uit met Akerboom en Volkering


Foto van de maand

 

Een dagje uit met Akerboom en Volkering

In de fotocollectie van de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul zitten vele duizenden opnames. Af en toe duikt er ineens een op uit een mapje of album dat al jaren niet is ingezien. De foto van de maand mei is er zo een.

 

Het bijschrift bij de foto is 'de families Volkering en Akerboom', verder niets. Het zijn twee gezinnen die samen op stap zijn naar een of andere uitspanning. Zestien man sterk is de club die ergens op de dag op de foto gaan. Hoewel de glazen leeg zijn, wordt er niet veel gelachen. De dame midden vooraan lijkt wel ongeïnteresseerd met een elastiekje te spelen.

 

De uitspanning heeft een wc voor 'heeren' en dames, maar ook een ijzeren ring aan een touw en iets wat op een touwladder lijkt. Zelfs de vloerbedekking ziet er een beetje vreemd uit.

 

Zijn dit de families Akerboom en Vollering? Wat zijn de namen van deze zestien mensen? Waar en wanneer is de foto gemaakt? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle personen als hulpmiddel bij het reageren.


De foto

 

Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.


| © 2021 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 209631 | bezoekers vandaag: 39 | bezoekers online: 1 |