'

08-09-2020 - Overvliegdag bij Scouting Kwintsheul 

 

Overvliegdag bij Scouting Kwintsheul

 

Alle kampen zitten er weer op, de zomervakantie is afgelopen. Dat betekend dat het nieuwe scoutingseizoen is begonnen! Traditiegetrouw openen we het nieuwe seizoen met de zogeheten “overvliegdag”. Tijdens dit evenement vliegen de oudste leden van iedere speltak over naar hun nieuwe speltak.

 

We zijn de overvliegdag begonnen met een gezamenlijk smokkelspel rondom ons gebouw aan de Lange Wateringkade. Na dit gezamenlijke spel was het overvliegmoment. Er werd voor het overvliegen gebruik gemaakt van een zelf gepionierde kabelbaan. De bevers (5-7 jr.) vlogen over vanaf halverwege de kabelbaan. De welpen (7-10 jr.) vlogen ook over vanaf halverwege, een enkele stoere welp vanaf bovenaan. De zeerobben (10-12 jr.) vlogen over vanaf bovenin de kabelbaan, net zoals de zeeverkenners (12-16 jr.), wilde vaart (16-18 jr.) en leiding die overvlogen. Daarbij werden de overvliegers nat gegooid met water, hoe ouder hoe meer water. We hebben een hoop lol gehad met elkaar.

 

Na het overvliegmoment werd er in de nieuwe samenstelling van iedere speltak een spel of activiteit gedaan. De bevers zijn een rondje gaan varen met onze zeilende Westlander de 10e van Tromp. De welpen hebben allerlei diverse spellen gedaan op het grasveld naast het scoutinggebouw. De zeerobben hebben spellen gedaan in de Zwethzone. De zeeverkenners hebben een zeilspel gedaan en de Wilde Vaart is ook een rondje gaan varen.

 

Met de foto-avonden van de kampen en de overvliegdag achter de rug zijn weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen waarin we weer een hoop leuke (water)activiteiten met elkaar zullen gaan doen!

 

Wekelijks zet Scouting Kwintsheul een gevarieerd, actief en uitdagend programma neer voor haar leden, waarbij samenwerken, avontuur, respect voor elkaar/omgeving, zelfstandigheid en ontwikkeling centraal staan. Het aanbod om te leren zeilen maakt Scouting Kwintsheul uniek in de omgeving. Lijkt het je ook leuk om lid te worden van Scouting Kwintsheul kijk dan op onze website voor meer informatie; www.scouting-kwintsheul.nl.

 

De programma’s worden neergezet door de vrijwilligers van scouting Kwintsheul. Op korte termijn zijn we nog op zoek naar beverleiding. Lijkt het je leuk om activiteiten te organiseren voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar en ben je beschikbaar op zaterdagmiddag (13 – 16 uur), laat het ons dan weten via secretariaat@scouting-kwintsheul.nl.

 


| © 2020 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 188800 | bezoekers vandaag: 47 | bezoekers online: 1 |