'

01-03-2020 - Lange haren en korte broekjes volleybal teamLange haren en korte broekjes volleybal team

Kwintsheul vierde onlangs uitbundig het kampioenschap in de eredivisie van de heren van Quintus Handbal. Dit is een mooie aanleiding om eens een blik te werpen op een ander Heuls team: Quintus Volleybal. Deze tak van de sportvereniging is opgericht in 1971 en op de Foto van de maand maart zien we een van de teams uit die tijd.

Met de lange haren en de korte broekjes van de mannen zitten we meteen in de jaren zeventig, waar lang haar in de mode was, van de Kabouters in Amsterdam tot het Oranje-elftal bij het WK in 1974. En bij korte sportbroekjes denken we gelijk aan scheidsrechter Frans Derks die door die kleding een van de bekendste scheidsrechters van Nederland werd.

Het team bestaat uit acht mannen die in de sporthal op de foto zijn gegaan. Er is nog net een reclamebord van een drogisterij te zien, waarbij de naam Verbraeken als eerste te binnen schiet.

De vraag van deze maand is vrij simpel: wie zijn deze acht mannen in het volleybalteam van Quintus? Wanneer is de foto gemaakt? Welke successen hebben ze bereikt? Reacties zijn welkom bij de Historische Vereniging via e-mail of Facebook. Op de website en Facebook staan er nummers bij alle mannen als hulpmiddel bij het reageren.

Foto van de Maand

De Historische Vereniging plaatst maandelijks een foto op de website www.hvwk.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/hvwateringen. Het gaat om historische foto’s waarvan de werkgroep de achtergrond niet kent.

Informatie en tips kunnen direct worden gezonden naar foto@hvwk.nl. Alle reacties komen op de website te staan. Op Facebook kunnen reacties direct worden geplaatst. De bundeling van alle reacties verschijnt in het ledenblad.

 


| © 2020 - quintus-omni.nl | bezoekers totaal: 178736 | bezoekers vandaag: 28 | bezoekers online: 1 |